Selecteer een pagina

Onze machines

Machinepark

Vandaag de dag beschikken wij over een modern machinepark, bestaande uit een:

  • Opdeelzaag
  • Formaatzaag
  • CNC
  • Kantenlijmer voor rechte panelen
  • Kantenlijmer voor ronde panelen
  • Kastenpers
  • Massief hout bewerking

Opdeelzaag
Met de opdeelzaag zijn wij in staat om snel en nauwkeurig te zagen. Deze machine heeft een afmeting van 3800 mm x 3200 mm en een maximale zaaghoogte van 65 mm. Hiermee kunnen wij enkele of meerdere platen tegelijk zagen. Deze opdeelzaag is computer gestuurd, eerst worden er op het kantoor bestanden klaargemaakt. Met behulp van een optimalisatie pakket wordt het plaatmateriaal zo efficient mogelijk ingedeeld, zodat er een minimum aan zaagafval ontstaat. Vervolgens worden de bestanden naar de machine verzonden zodat de machine bediener deze kan gaan zagen.

Formaatzaag
Met de formaatzaag kunnen wij werkzaamheden uitvoeren die we niet kunnen op de opdeelzaag. Hierbij kunt u denken aan schuinzagen van 0 tot 45 graden. Of het afkorten van massief hout.

CNC
De cnc heeft een werkveld van 3650 mm x 1300 mm en een maximale bewerkingshoogte van 100 mm. Hiermee kunnen we veel verschillende elementen uitfrezen en boren. Deze machine is met name geschikt om nesting werk te doen, dit houd in dat we een volledige plaat op de machine leggen waarna hier allerlei onderdelen uitgefreesd worden.
Tevens zijn er ook losse hulpmiddelen voor deze machine om kopse bewerkingen te doen zoals gaten boren voor verbindingen, of om met een frees zowel de boven- als onderzijde een profiel aan te brengen. Kortom nesten, rond freeswerk, ovaal freeswerk, of boren, het is allemaal mogelijk.

Kantenlijmer voor rechte panelen
Met deze kantenlijmer zijn we in staat om kantband te verwerken van 0,3 mm tot 3 mm en stroken van 3 mm tot 15 mm, met een hoogte van 10 tot 60 mm. Tot 2 mm band kunnen we bv kastzijden, deuren of tafelbladen afplakken en meteen de kopse kanten afronden indien nodig. Met de stroken magazijn kunnen we massief houten kanten verwerken tot een maximale dikte van 15 mm.

Kantenlijmer voor ronde panelen
Met onze rondplakker is het mogelijk om panelen met een ronding af te plakken. Dit is mogelijk met enkel stuks maar ook in kleine of grote series. In de fotogalerij vind u diverse afbeeldingen van ronde vormen die wij in het verleden hebben afgeplakt. De maximale paneel dikte is 50 mm en dikte van het kantband moet liggen tussen de 0.8 mm en de 2 mm. De kleinste buitenradius die goed te beplakken is bedraagt 60 mm (op 22 mm dik materiaal en 2 mm band).

Kastenpers
Met de kastenpers kunnen wij voor bijvoorbeeld keukenkasten assembleren maar ook kledingkasten of medicijn kasten en dergelijke. De maximale afmetingen die wij op deze machine kunnen halen is 2500 x 1300 x 700 mm.

Massief hout bewerking
Met een aantal machines die wij voor de bewerking van massief hout hebben, hebben wij een breed aanbod. De machines die we hiervoor hebben zijn: een afkortzaag, een mini- 4 zijdige schaafbank, een vlak- en vandiktebank combinatie, tafelfrees en een breedbandschuurmachine die tot maximaal 900 mm breed kan schuren.